2610 226453

Αράτου 41, Πάτρα

Facebook

Instagram

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 40€

U
Q

profile

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 40€

a
U
Q

Πολιτική Επιστροφών

Επιστροφές με χρήση του δικαιώματος υπαναχώρησης από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994 (όπως τροποποιήθηκε από την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/2013) – Επιστροφή προϊόντων

Ο Πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Εταιρεία τα προϊόντα που έχει αγοράσει από το Ηλεκτρονικό της Κατάστημα (όπως αυτό προκύπτει από το δικαίωμα υπαναχώρησής του από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994 και όπως τροποποιήθηκε από την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/2013) εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παραλαβή τους. Οι επιστροφές μπορούν να πραγματοποιηθούν με δύο τρόπους: είτε με παράδοσή τους από τον πελάτη στο φυσικό κατάστημα της Εταιρείας είτε με αποστολή τους με έξοδα του Πελάτη στο φυσικό κατάστημα της εταιρείας, Αράτου 41, Πάτρα 26221. Σε κάθε περίπτωση, ο Πελάτης πρέπει νωρίτερα να έχει ενημερώσει την Εταιρεία με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Τα επιστραφέντα προϊόντα πρέπει να παραδίδονται στην Εταιρεία στην ίδια άριστη κατάσταση στην οποία παρελήφθησαν από τον Πελάτη και με την αρχική συσκευασία τους. Οι επιστροφές, για να γίνουν δεκτές, θα πρέπει να συνοδεύονται από το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς (απόδειξη λιανικής, τιμολόγιο). Δεν γίνονται δεκτές επιστροφές στις οποίες τα προϊόντα έχουν εμφανή σημάδια χρήσης ή κακομεταχείρισης. Ο Πελάτης έχει την υποχρέωση, για να γίνει δεκτή η επιστροφή του, να έχει εξοφλήσει πλήρως και τα μεταφορικά έξοδα που κατέβαλε η Εταιρεία για να φτάσουν τα προϊόντα στον τόπο που αυτός όρισε.
Αφού γίνουν δεκτές οι επιστροφές, η Εταιρεία αποδίδει στον Πελάτη την αξία των επιστροφών:
α. Στην περίπτωση κατάθεσης – εμβάσματος, με κατάθεση σε λογαριασμό με δικαιούχο τον Πελάτη.
β. Στην περίπτωση όπου ο πελάτης έχει παραλάβει τα βιβλία από το φυσικό κατάστημα της Εταιρείας, η επιστροφή των χρημάτων γίνεται σε αυτό.
γ. Στην περίπτωση πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας και μόνο όταν η Εταιρεία έχει ήδη εισπράξει την αξία της συγκεκριμένης συναλλαγής, η Τράπεζα θα ενημερωθεί από την Εταιρεία για την ακύρωση της συναλλαγής. Στη συνέχεια, η Τράπεζα θα πρέπει να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες. Μετά τη γνωστοποίηση της ακύρωσης της συναλλαγής στην Τράπεζα και στον Πελάτη, η Εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη για τον χρόνο ολοκλήρωσης του αντιλογισμού, που προφανώς καθορίζεται από σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Πελάτη και της Τράπεζας.

Προσοχή: Το δικαίωμα υπαναχώρησης από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις, όπως ορίζεται βάσει του Ν. 2251/1994 και όπως τροποποιήθηκε από την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/2013, αφορά ΜΟΝΟ τις αγορές διαμέσου του ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε κάθε περίπτωση, δεν αφορά αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί από το φυσικό κατάστημα.

Επιστροφές λόγω ελαττώματος

Στην περίπτωση όπου διαπιστωθεί πως το προϊόν είναι ελαττωματικό, ο Πελάτης ενημερώνει την Εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και επιστρέφει το προϊόν, για να γίνει η αντικατάστασή του.
Ο Πελάτης δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε μεταφορικό κόστος. Η μόνη υποχρέωσή του είναι να χρησιμοποιήσει ως τρόπο επιστροφής τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο παρέλαβε τα προϊόντα. Η Εταιρεία φροντίζει όλα της τα προϊόντα να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, όμως είναι αδύνατον να πραγματοποιήσει έλεγχο σε εκατομμύρια σελίδες. Για τον λόγο αυτόν, καθιστά σαφές πως στις περιπτώσεις ελαττωματικών βιβλίων ουδεμία ευθύνη έχει, πλην της αντικατάστασής τους ή της επιστροφής της αξίας αυτών.

Επιστροφές λόγω λάθους

Στην περίπτωση όπου ο Πελάτης παραλάβει την παραγγελία του και διαπιστώσει πως έχει γίνει λάθος από μέρους της Εταιρείας, ενημερώνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και επιστρέφει το προϊόν, για να γίνει η αντικατάστασή του.
Ο Πελάτης δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε μεταφορικό κόστος. Η μόνη υποχρέωσή του είναι να χρησιμοποιήσει ως τρόπο επιστροφής τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο παρέλαβε τα προϊόντα.