2610 226453

Αράτου 41, Πάτρα

Facebook

Instagram

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 40€

U
Q

profile

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 40€

a
U
Q

Εκπαιδευτικά

Εισαγωγή

Οι εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη στα χέρια των μαθητών!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

«κόκκινη κλωστή δεμένη» σημαίνει Παιδική Λογοτεχνία!

Οι εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη ιδρύθηκαν το 2008 μέσα από την επιθυμία να προσφέρουν στα παιδιά ποιοτικά βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και εικονογράφων που συμβάλλουν στην έξαψη του ενδιαφέροντος και της φαντασίας των μικρών αναγνωστών, καθώς επίσης των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Μέσα από αξιόλογα βιβλία που ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών για προσιτή ποιότητα και πολλαπλή αισθητική καλλιέργεια, δίνουμε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής παιδαγωγικής αξιοποίησης των τίτλων μας.

Στον κατάλογο των εκδόσεών μας θα βρείτε βιβλία που ανταποκρίνονται σε ένα μεγάλο εύρος θεματικών όπως περιβάλλον και φύση, χρήση διαδικτύου, ιστορία και πολιτισμός, μουσική και θεατρική αγωγή, αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού, διαφορετικότητα, χιούμορ, φιλία και αλληλεγγύη, αστικό τοπίο και γειτονιές, καταπολέμηση ξενοφοβίας και προκαταλήψεων, προσφυγικό, τεχνολογία και πολλά ακόμη. Επίσης, υπάρχουν τίτλοι που ανταποκρίνονται στις γιορτινές περιόδους του Πάσχα και των Χριστουγέννων και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο των σχολικών εορτασμών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας προτείνουμε τους κατάλληλους τίτλους βιβλίων με βάση τη θεματική που επεξεργάζεστε στην τάξης σας ή το θέμα πάνω στο οποίο δουλεύετε.

Οι συντελεστές των εκδόσεών μας ή έμπειροι εμψυχωτές μπορούν να επισκέπτονται τα σχολεία πραγματοποιώντας δράσεις φιλαναγνωσίας, σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Πρωταρχικός σκοπός τους είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της παρατηρητικότητας, της φαντασίας, της ευαισθησίας, της αναγνωσιμότητας, της αυτοέκφρασης κ.α. στους μαθητές και στις μαθήτριες διαφόρων ηλικιών.

Οταν δεν υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης των δημιουργών στο σχολείο μπορούμε να υποστηρίξουμε την διαδικτυακή επαφή τους.
Με τον τρόπο αυτό όλο και περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκάριοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γνωρίσουν τον συγγραφέα και τον εικονογράφο των βιβλίων των εκδόσεων κόκκινη κλωστή δεμένη.

Εάν ενδιαφέρεστε να πραγματοποιήσετε κάποια δράση εντός της τάξης σας χωρίς την συμμετοχή κάποιου εκ των συντελεστών του βιβλίου ή εμψυχωτή, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected] και να λάβετε εκπαιδευτικό υλικό για το βιβλίο που σας ενδιαφέρει.

 

Για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων:

  • Κάθε σχολείο είναι σημαντικό να ορίσει έναν υπεύθυνο εκδήλωσης ώστε να προετοιμάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες πριν τη γνωριμία με τον συγγραφέα ή/και τον εικονογράφο. Σε συνεννόηση μαζί μας, μπορούμε να σας παρέχουμε όλο το απαραίτητο υλικό για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μαθητών.

 

  • Για εκδηλώσεις εκτός του νομού μόνιμης κατοικίας του συγγραφέα ή/και εικονογράφου, είναι απαραίτητη η προαγορά ενός αριθμού αντιτύπων των βιβλίων τα οποία έχουν επιλεγεί για τη δράση στο σχολείο.

 

Οι εκδόσεις  μας έχουν  ταξιδέψει σε πολλές σχολικές αίθουσες, έχουν γνωρίσει εκατοντάδες παιδιά, έχουν φιλοξενηθεί σε πανεπιστημιακές αίθουσες.
Θα χαρούμε να συνεργαστούμε μαζί σας και να σας γνωρίσουμε από κοντά!

Καλή σχολική χρονιά!