2610 226453

Αράτου 41, Πάτρα

Facebook

Instagram

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 40€

U
Q

profile

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 40€

a
U
Q

Νίκος Γιαννόπουλος

Γεννήθηκα τον Δεκέμβρη του 1986 στην Αθήνα, μεγάλωσα στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας και από παιδί έχω μια μεγάλη αγάπη, τη ζωγραφική.

Ήρωες που γεννιούνταν από τα μολύβια μου, τέρατα τρομερά και ιππότες γυαλισμένοι, κατσαρομάλλες μάγισσες και σκούπες ιπτάμενες, κάθε στιγμή και ένας νέος φίλος, αλώνιζαν σκανδαλιάρικα ανάμεσα στα βιβλία και τα τετράδιά μου.

Καμιά φορά τους έβρισκα πάνω σε τοίχους ή ακόμα και στο θρανίο μου. Αυτό που είχε σημασία ήταν ότι πάντα βρίσκονταν δίπλα μου και έδιναν χρώμα στη ζωή μου.

Μεγάλωσα, θέλησα να γίνω λίγο πιο σοβαρός, και έτσι σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, αφήνοντας τους παιδικούς μου ήρωες πίσω, κλειδωμένους κάπου μέσα στην καρδιά και τα παλιά μου τετράδια. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ, αφού η γυναίκα μου και τα παιδιά μου βρήκαν το κλειδί και τους ελευθέρωσαν όλους.

Από τότε η ζωή μου γέμισε πάλι με χρώμα και χαρά. Έκτοτε συνεργάζομαι με εκδοτικούς οίκους, εικονογραφώ παιδικά παραμύθια, και κάποιες φορές γράφω και εγώ μερικά.

Είμαι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της IBBY (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) και έχω εικονογραφήσει βιβλία για τις εκδόσεις Σαββάλας, Ψυχογιός, Ελληνοεκδοτική, Ακμή, κόκκινη κλωστή δεμένη κ.ά.

Το 2014 οι ζωγραφιές μου έντυσαν την παράσταση «Το παραμύθι της Ανάσας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ τον Ιούλιο του 2015 ήμουν εικονογράφος του καλοκαιρινού τεύχους του περιοδικού «Διαδρομές» (εκδόσεις Ψυχογιός, Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).

Το παραμύθι «Στη χώρα των…θαυμάτων» είναι η πρώτη μου συγγραφική δουλειά.

Πληροφορίες

 

ΦΙΛΤΡΑ
Τιμή
Κατηγορίες