2610 226453

Αράτου 41, Πάτρα

Facebook

Instagram

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 40€

U
Q

profile

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 40€

a
U
Q

Αν Μπυγκέ

Η Anne Buguet είναι εικονογράφος για περίπου είκοσι χρόνια. Μεγάλωσε στην Haute-Savoie και τώρα ζει στο Παρίσι.

Χάρη στον πατέρα της, κατά την παιδική της ηλικία, ανακάλυψε την ιαπωνική εικαστική τέχνη μέσα από τα έργα του διάσημου ζωγράφου Hokusaï. Αυτό της έδωσε μια γεύση για το σχέδιο και την επιθυμία να εικονογραφήσει παιδικά βιβλία. Ως εκ τούτου, έγινε μαθήτρια στην École Supérieure d’Arts Appliqués Duperré και στη συνέχεια δίδαξε με τη σειρά της σχέδιο στους μαθητές αυτής της σχολής.

Της αρέσει να ζωντανεύει ιστορίες και να δημιουργεί ιδιαίτερες ατμόσφαιρες μέσα από τις εικόνες της. Όταν εικονογραφεί μια παιδική ιστορία, δεν διστάζει να αντλεί έμπνευση από την παραδοσιακή τέχνη και τη λαογραφία που συνδέονται με αυτήν για να τελειοποιήσει την αίσθηση της βύθισης που όλοι περιμένουν από μια όμορφη ιστορία.

Για να σχεδιάσει τους χαρακτήρες της, τα τοπία της ή τα στοιχεία της διακόσμησης, εξερευνά μια τεράστια γκάμα από μερικές φορές πιο αταίριαστες τεχνικές: όλα τα είδη μελανιών, χρωμάτων, βερνικιών ή βαφών σε σωλήνες απλώνονται σε κομμένα, κολλημένα, διπλωμένα, τσαλακωμένα ή ακόμη και μουσκεμένα αντικείμενα. Αυτό προφανώς απαιτεί εφευρετικότητα, αλλά και πολλή ακρίβεια και λεπτότητα.

Πληροφορίες

ΦΙΛΤΡΑ
Τιμή
Κατηγορίες