[email protected] | Τηλ.: 2610 226453 | Αράτου 41 και Κανακάρη | 26221 Πάτρα
H Κόκκινη Κλωστή Δεμένη στο Facebook
                               

Παιχνίδια σε πόλεμο: Λεπτομέρειες Βιβλίου

Παιχνίδια σε πόλεμο

Βασίλης Κουτσιαρής
Γιάννης Διακομανώλης
Εικονογράφηση:
Χρήστος Δήμος

Για παιδιά 6+ ετών
Πάτρα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2014 - 32σ. - 32x23εκ.
ISBN: 978-618-80218-7-7

Τιμή καταστήματος: €12,90
Τιμή eshop: €11,50

Αγορά
Το δεντρόσπιτο έχει χώρο για όλους. Τα παιχνίδια του Νικόλα όμως δεν θέλουν τα παιχνίδια της Αλίκης. «Κούκλες, καθρεφτάκια και φορέματα μέσα στο δεντρόσπιτο; Πού ακούστηκε;» λένε ξανά και ξανά. Η μπαλαρίνα, η χορεύτρια και η ακροβάτισσα ξέρουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται εκεί. Δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι τόσο ανεπιθύμητες.

Ένας ξαφνικός αέρας που θα φυσήξει, θα κάνει τα αγορίστικα παιχνίδια να τις δουν διαφορετικά.

Και αυτό θα είναι μόνο η αρχη...

 

Κριτικές - Παρουσιάσεις

"Τo «Παιχνίδια σε πόλεμο» απευθύνεται σε παιδιά 6-9 ετών. Η ιστορία αυτή έχει να τους δώσει σημαντικά μηνύματα για την ζωή τους, τα οποία τους χαρίζει με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Μέσα στις σελίδες του θα δουν πως η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι κακό, πως τα κοινά σημεία στις ομάδες είναι περισσότερα από τις διαφορές, πως η αλληλεγγύη, και η συνεργασία μας κάνει όλους καλύτερους!"
Ολυμπία Κατσένη (matia.gr)

"Ο Βασίλης και ο Γιάννης σαν εκπαιδευτικοί γνωρίζουν και τις ανάγκες  και τις σκέψεις  των παιδιών και με το καινούργιο τους βιβλίο μας διηγούνται καταστάσεις καθημερινής ζωής και διαμάχης με πολύ έξυπνο τρόπο μεταφέροντας την διενέξεις των παιδιών στην ονειρική κοινωνία των παιχνιδιών."
Eλένη Μπετεινάκη (Τα παραμύθια του Σαββάτου)

"Ο Βασίλης Κουτσιάρης και ο Γιάννης Διακομανώλης, έχουν γράψει ένα πολύ όμορφο παραμύθι, διασκεδαστικό, περιπετειώδες και διδακτικό συνάμα, που μιλάει για την διαφορετικότητα και πως αυτή μπορεί να αναδειχθεί σε κάτι σπουδαίο, αρκεί να της το επιτρέψουμε. Μιλάει για τα ίσα δικαιώματα, τις αξίες της ζωής, τις ανθρώπινες σχέσεις, την τόλμη, το θάρρος και την αυτοθυσία.
Βαθμολογία 10/10"

Γιώτα Παπαδημακοπούλου (Το μεγαλείο των Τεχνών)

"Το μέγεθος του βιβλίου και το πολύχρωμο εξώφυλλο και τα έντονα χρώματα κερδίζουν τις πρώτες εντυπώσεις. Η εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου μας ταξιδεύει στις σελίδες του βιβλίου και συνοδεύει αρμονικά το κείμενο. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για αγόρια και για κορίτσια!"
Δώρα Πουρή (elniplex)

"Μια ιστορία που μιλάει για τη δύναμη της ομάδας και της ομαδικής εργασίας, για την απόλαυση της ειρηνικής συνύπαρξης, της αγάπης και της αδελφοσύνης αρκετά έμμεσα και καθόλου διδακτικά αλλά σίγουρα με παιδαγωγικό πνεύμα, όπως ταιριάζει και στο υπόβαθρο των δύο συγγραφέων του βιβλίου"
Αργυρώ Μουντάκη (Εφημερίδα Θεσσαλία)

"Είναι καλό για τα παιδιά να μπαίνουν από μικρά στη διαδικασία να σκέφτονται και πέρα από τα στερεότυπα που τους επιβάλλονται κοινωνικά σε σχέση με τα δύο φύλα και τους αντίστοιχους διαχωρισμούς που απορρέουν από αυτά, και να κρίνουν τους ανθρώπους με βάση το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους. Το βιβλίο αυτό-ακόμα κι αν τα ίδια δε μπορούν να το συνειδητοποιήσουν λόγω ηλικίας-είναι μια πολύ καλή αρχή. Αυτά απλά θα απολαύσουν την ιστορία!"
  Φοίβη Λέκκα (mothers blog)  

"Ναι, αυτά τα παιχνίδια όχι μόνο δεν είναι σε πόλεμο τελικά αλλά μας δείχνουν και πώς να ζούμε ειρηνικά κι ευτυχισμένα όλοι μαζί!"
Mαριάννα Κουμαριανού (Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου)

"Με άλλα λόγια, είναι το παιχνίδι της ζωής – το παιχνίδι των παιδιών, όπου όταν δεν υπάρχει κάποιος σκοπός, εφευρίσκεται με τη δημιουργία εντάσεων και «πολέμων» που πρέπει να λύσουν και να δείξουν ότι έχουν στον έλεγχό τους."
Αγγελική Λάλου (childit)