[email protected] | Τηλ.: 2610 226453 | Αράτου 41 και Κανακάρη | 26221 Πάτρα
H Κόκκινη Κλωστή Δεμένη στο Facebook
                               

Άι Βασίλης της χρονιάς!: Λεπτομέρειες Βιβλίου

Άι Βασίλης της χρονιάς!

Βασίλης Κουτσιαρής
Γιάννης Διακομανώλης
Εικονογράφηση:
Θέντα Μιμηλάκη

Για παιδιά 6+ ετών
Πάτρα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2013 - 44σ. - 22x22εκ.
ISBN: 978-618-80218-2-2

Τιμή καταστήματος: €10,90
Τιμή eshop: €9,80

Αγορά
Δύο μετά τα μεσάνυχτα. Ο δήμαρχος έδωσε το σύνθημα και το παιχνίδι ξεκίνησε. Εκατό Άι Βασίληδες ξεχύθηκαν στην πόλη για να μοιράσουν δώρα. Οι διευθύνσεις υπήρχαν στο χαρτάκι που κράταγαν στα χέρια τους. Αυτός που θα τελείωνε πρώτος και θα πατούσε το μεγάλο πορτοκαλί κουμπί στην πλατεία, θα ανακηρυσσόταν Άι Βασίλης της χρονιάς!

Ο Άρης δεν έδειχνε να ανησυχεί. Ήταν σίγουρος πως θα τα κατάφερνε. Όμως, δεν είχε υπολογίσει τον παράξενο επισκέπτη με τα κόκκινα ρούχα και τη μακριά γενειάδα στη σκεπή του τελευταίου σπιτιού…

 

Κριτικές - Παρουσιάσεις

"Μια πρωτότυπη και πανέξυπνη ιστορία που θα σας κάνει να (ξανα)πιστέψετε στον Άγιο Βασίλη!"
Αγγελική Λάλου (Childit.gr)

"Μια ιστορία δοσμένη με χιούμορ και με ιδιαίτερα ευρηματική πλοκή."
Aγγελική Μποζίκη (Eimaimama.gr)

"Ο αναγνώστης βρίσκεται αρχικά μέσα σε γνωστό περιβάλλον –πραγματικότητα– για να μπει στη συνέχεια στον κόσμο των ονείρων, τόσο δεμένο με το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη είναι άψογα δεμένη με το θέμα."
Γιώτα Φώτου (diastixo.gr)

"Μια γλυκιά ιστορία, υπέροχα εικονογραφημένη, που σου θυμίζει, αν είσαι μεγάλος, την παιδική σου πίστη στο θαύμα. Κι αν είσαι παιδί, σου επιβεβαιώνει ότι καλά κάνεις και πιστεύεις."
Ιωάννα Μπαμπέτα (Γνώμη)

"Εξαιρετικά πρωτότυπη και ιδιαίτερα καλογραμμένη ιστορία από τον Βασίλη Κουτσιαρή και το Γιάννη Διακομανώλη. Νοσταλγικό και συγκινητικό, χριστουγεννιάτικο αλλά όχι γιορτάρικο, έμπλεο συναισθημάτων και εικόνων. Ο Άι Βασίλης της χρονιάς είναι ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία της χρονιάς.  Γιατί έχει μια ξεκάθαρη ιστορία που αφηγείται. Γιατί δεν εκβιάζει λέξεις, γέλιο και συγκίνηση. Γιατί καταφέρνει αβίαστα να σε πάρει στο ταξίδι των αναμνήσεων του Άρη. Γιατί σε κάνει να αναπολήσεις τις δικές σου συναντήσεις με τον Άι Βασίλη των παιδικών σου χρόνων."
Δώρα Πουρή (Elniplex)

"Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιστορία που καταφέρνει να συγκινήσει (όχι μόνο το μπαμπά!)."
Χρήστος Λουφόπουλος (Μικροί - Μεγάλοι Blog)

"Η εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη απογειώνει το υπέροχο κείμενο και σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο παραμυθένιο. Ένα βιβλίο για να το διαβάσεις, να το συζητήσεις, να το απολαύσεις, να το δωρίσεις!"
Σοφία Δένη (CaptainBook.gr)

"Μια τρυφερή ιστορία όπου η πραγματικότητα συναντά το παραμύθι κι ο ενήλικας το αιώνιο παιδί που κρατάει καλά κρυμμένο μέσα του. ... Έντονη η παρουσία του κόκκινου και χιουμοριστικά στοιχεία στην εικονογράφηση, σ’ ένα βιβλίο που θα συγκινήσει με το απρόβλεπτο φινάλε του μικρούς και μεγάλους."
Ελένη Γεωργοστάθη (μια φορά κι έναν καιρό η μικρή Ελένη)

"Είναι ένα πολύ συγκινητικό, τρυφερό, γλυκό και απολαυστικό βιβλίο με ανατροπές, δράση και απαλά μηνύματα αγάπης. Ο «Άι Βασίλης της χρονιάς» έχει πολλά να δώσει τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους αναγνώστες. Πιστεύω ακράδαντα ότι όπως κι εγώ, έτσι κι εσείς θα το ευχαριστηθείτε μέσα από την καρδιά σας. Είναι ένα πολύ καλό δώρο για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού που θα γλυκάνει ακόμη περισσότερο το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων!"
Ολυμπία Κατσένη (Ματιά)

"Η ιστορία των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη στο βιβλίο “Ο Άι Βασιλης της χρονιάς” με μία καταπληκτική εικονογράφηση από τη Θέντα Μιμηλάκη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Κόκκινη Κλωστή” και είναι ένα παιδικό βιβλίο, που επιβεβαίωνει, ότι ο Άι Βασίλης υπάρχει."
kidscloud.gr

"Η ιστορία ''Άι Βασίλης της Χρονιάς'' δοσμένο από τους Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, αποτελεί ένα απολαυστικό βιβλίο βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα."
Ανθούλα Σερλιδάκη (Παραμυθητής)

"Αν τύχει και συναντήσετε τον Άι Βασίλη της Χρονιάς σε κάποιο βιβλιοπωλείο, μην τον αφήσετε. Είναι ένα υπέροχο ανάγνωσμα που τα παιδιά σίγουρα θα απολαύσουν. Διαβάστε τον όμως κι εσείς. Πιστέψτε με, θα ικανοποιήσει το παιδί που έχετε μέσα σας και θα σας δώσει κάτι από τη μαγεία των Χριστουγέννων που χάσαμε."
Λιάνα Δενεζάκη (Kosvoice - Η Φωνή της Κω)

"Ο Βασίλης Κουτσιαρής, μαζί με τον Γιάννη Διακομανώλη και τη Θέντα Μιμηλάκη στην εικονογράφηση, προτείνουν τον Αϊ-Βασίλη της χρονιάς (Κόκκινη κλωστή δεμένη) όπου ένας άνδρας ντυμένος Αϊ-Βασίλης παίρνει μέρος στον διαγωνισμό που οργάνωσε φέτος ο Δήμαρχος. Ποιος από τους διαγωνιζόμενους εθελοντές Αϊ-Βασίληδες θα μοιράσει πρώτος τα δώρα στη γειτονιά."
Ελένη Σβορώνου (Ο Αναγνώστης)

"Άγιοβασιλιάτικη εικονογράφηση συνοδεύει το πρωτότυπο κείμενο."
Αγγελική Βαρελλά (Διαδρομές)

"Πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη και τρυφερή ιστορία που παρασύρει τα παιδιά στο ρυθμό της. Όντας πολύ ζωντανή και παραστατική-η πολύ όμορφη εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη που συνδυάζει σχέδιο και κολλάζ συμβάλλει σε αυτό- τους δίνει την αίσθηση ότι παίρνουν κι αυτά μέρος στο παιχνίδι στους δρόμους της πόλης! Ταυτόχρονα, τους μιλάει για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από το να δίνεις χαρά σε όσους αγαπάς. Όταν το καταφέρνεις, είσαι ο πραγματικός νικητής."
Φοίβη Λέκκα (mother's blog)
 
"Μια ιστορία του Βασίλη Κουτσιαρή σε εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη, που πραγματεύεται το φλέγον ερώτημα της ύπαρξης ή μη του Άγιου Βασίλη με χιούμορ και ευρηματικότητα."
Aγγελική Μποζίκη (eimai mama.gr)

"Και οι δυο συγγραφείς , ο Βασίλης και ο Γιάννης έφτιαξαν μια πρωτότυπη και πολύ συγκινητική ιστορία, ακόμα και για μας που μεγαλώσαμε πια, αλλά που θα θέλαμε να βρισκόμασταν κάποια στιγμή στη θέση του Άρη. Όσο για την εικονογράφηση  του βιβλίου είναι πραγματικά μαγική. Η Θέντα για μια ακόμη φορά δείχνει το ταλέντο της σε εικόνες που σ΄οδηγούν ακόμα πιο κοντά στο όνειρο, στη φαντασία και στο κλίμα αυτών των τόσο γιορτινών ημερών"
Eλένη Μπετεινάκη (Τα παραμύθια του Σαββάτου)