[email protected] | Τηλ.: 2610 226453 | Αράτου 41 και Κανακάρη | 26221 Πάτρα
H Κόκκινη Κλωστή Δεμένη στο Facebook
                               

Ένας απρόσμενος φίλος: Λεπτομέρειες Βιβλίου

Ένας απρόσμενος φίλος
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

Βασίλης Κουτσιαρής
Γιάννης Διακομανώλης
Εικονογράφηση:
Ζωή Λούρα

Για παιδιά 6+ ετών
Πάτρα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2012 - 44σ. - 22x22εκ.
ISBN: 978-618-80218-0-8

Τιμή: €9,60
Μια ιδιαίτερη σχέση θα αναπτυχθεί σε μια βιβλιοθήκη ανάμεσα σε ένα βιβλίο και ένα μικρό παιδί, τον Φώτη.

Ο ένας θα γίνει το στήριγμα του άλλου και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, από αυτές που θέλεις δύναμη για να συνεχίσεις...

 

 

Κριτικές - Παρουσιάσεις

"Απλά είναι όλα όταν αγαπάς, τόσο απλά... σαν ένα πολύχρωμο βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο και ταξιδιάρικη εικονογράφηση όπως αυτή της Ζωής Λούρα. Εύχομαι αυτό το βιβλίο να μιλήσει στις καρδιές όλων και να αγαπηθεί πολύ!"
CaptainBooks.gr

"Η πολύ όμορφη εικονογράφηση της Ζωής Λούρα ζωντανεύει την όμορφη σύλληψη των συγγραφέων, οι οποίοι μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο αποδεικνύουν συνέπεια, σοβαρότητα και εγκυρότητα στο έργο τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά."
diastixo.gr

"Όμορφη έκδοση, σκληρό εξώφυλλο (δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς αυτό το βιβλίο μικρού σχήματος, με μαλακό εξώφυλλο και «καρφίτσα»), και σαλόνια με ολοσέλιδες ζωγραφιές δίνουν τον τόνο αυτής της προσεγμένης δουλειάς."
Diavasame.gr

"Ένα βιβλίο για τη φιλαναγνωσία, τη φιλία, την υπέρβαση. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί."
Η Φωνή της Κω

"Δεν περίμενα ότι πραγματικά αυτό το βιβλίο θα ήταν ένας απρόσμενος φίλος…. Με ένα πολύ ζεστό και ιδιαίτερο τρόπο οι συγγραφείς ασχολούνται με το ζήτημα της φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα παιδί και ένα βιβλίο που βρίσκεται στα ράφια μιας παιδικής βιβλιοθήκης."
Νικόλαος Μάνεσης

"Το Ένας απρόσμενος φίλος είναι μια ιστορία που με ευαίσθητο τρόπο αναδεικνύει τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης προς αυτά. Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας που ανθίζει μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, αλλά για το μοναδικό όσο και παράδοξο δέσιμο βιβλίου-αναγνώστη – ένας ύμνος στη φιλαναγνωσία. "
μια φορά κι έναν καιρό η μικρή ελένη

"Μια ιστορία για την αμφίδρομη σχέση μεταξύ βιβλίου και αναγνώστη, για την δύναμη που μπορούμε να αντλήσουμε από ένα βιβλίο, για αυτή τη μοναδική φιλία που όταν δημιουργηθεί από τα μικρά μας χρόνια, μπορεί να μας συντροφεύει τρυφερά σε όλη μας τη ζωή.  Όσο για την εικονογράφηση, είναι πραγματικά μαγευτική!"
Αγαπημένα παιδικά βιβλία...

"Είναι ένα από τα πολύ όμορφα βιβλία που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει η Ζωή Λούρα, η οποία μας χαρίζει εκπληκτικές εικόνες, που δίνουν την αίσθηση της μαγείας."
Παραμυθητής

"Το παιδικό βιβλίο “Ένας απρόσμενος φίλος” περνά το μήνυμα του πως μια δυνατή αγάπη, μία δυνατή φιλία μπορεί να μετατρέψει τα πάντα και να τα κάνει πιο όμορφα, πιο φωτεινά."
kidscloud.gr

"Αγοράστε το, διαβάστε το μαζί με τα παιδιά σας και όταν έρθει η ώρα να το βάλετε στην βιβλιοθήκη σας, μην το βάλετε με την ράχη μόνο να φαίνεται. Όχι μόνο γιατί έτσι ήθελε το βιβλίο της ιστορίας μας. Αλλά γιατί το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας είναι ένα επίσης ξεχωριστό βιβλίο με ένα καταπληκτικό εξώφυλλο!"
Ματιά

"Όταν σαν πατέρας τα τελευταία χρόνια έχεις διαβάσει τόσες δεκάδες - ή μήπως κι εκατοντάδες - παιδικά βιβλία, αποτελεί έκπληξη όταν ανοίγεις ένα βιβλίο για παιδιά του νηπιαγωγείου ή τις πρώτες τάξεις του σχολείου ... και από το εξώφυλλο, έως το οπισθόφυλλο το διάβασμα φεύγει με μια ανάσα. Κι είναι εκεί στις τελευταίες σελίδες που σε περιμένει ακόμη μια έκπληξη, που έχει να κάνει με τα συναισθήματά σου, που δεν πιστεύεις ότι μπορείς να νιώσεις έτσι ένα απόγευμα που μόλις έχεις επιστρέψει σπίτι και ακόμη κουβαλάς όλη την ένταση της ημέρας και της εργασίας σου."
Μικροί - Μεγάλοι

"Τρυφερό κι ευαίσθητο, ένα βιβλίο για την αληθινή φιλία, αλλά όχι μόνο. Ταυτόχρονα περνάει και πολλά μηνύματα. Σε μια εποχή που επικρατεί  παντού ο «ηλεκτρονικός πυρετός», ιδίως στα παιδιά  και το ηλεκτρονικό βιβλίο αρχίζει και καταλαμβάνει μια μεγάλη θέση  καθημερινά , στην ιστορία μας,  βρίσκουμε: τη βιβλιοθήκη ,τα βιβλία στα ράφια, το ψάξιμο, την επιλογή και το διάβασμα μέσα στον ίδιο χώρο!"
Φραντζέσκα Ρέβελα (Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου)